Repeša: Pobjeda u utorak protiv Latvije donosi lakšeg protivnika u osmini finala

Radiosarajevo.ba
Repeša: Pobjeda u utorak protiv Latvije donosi lakšeg protivnika u osmini finala
Muška juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine uspješno je startovala na Europskom prvenstvu za igrače do 18 godina u Slovačkoj.

Juniori BiH su u prve dvije utakmice zabilježili pobjede – nad aktuelnim prvakom Francuskom i domaćinom Slovačkom. No, i pored dobrog rezultata pomoćni trener Dino Repeša smatra da se još dosta toga u igri bh. tima treba popraviti.

"Kada je u pitanju bodovni saldo, moramo biti zadovoljni. Međutim, svjesni smo da puno toga moramo popraviti u igri. Kada je u pitanju defanziva, tu smo dobro odradili zadatke. U mečevima protiv napadačkih ekipa u prosjeku smo primili 66,5 poena, što je odličan učinak. Ali mi moramo raditi na ofanzivi. Jednim dijelom koncepciju nam je otežalo i to što nam se Njegoš Sikiraš priključio neposredno pred polazak na Eurobasket. Morali smo pojednostaviti napadačke kretnje, jer nismo imali vremena da neke stvari mijenjamo u tako kratkom roku", kaže Repeša.

Mlade bh. košarkaše sutra očekuje posljednja utakmica u D-grupi protiv selekcije Latvije.

"Neugodna su ekipa. Igraju napadačku košarku i neće nam biti lako. Ipak, kalkulacija nema. Idemo na pobjedu, kako bismo osigurali prvo mjesto u grupi i dobili što lakšeg protivnika u osmini finala", jasan je pomoćni trener naše juniorske reprezentacije.

Meč između Bosne i Hercegovine i Latvije igra se u utorak od 13.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije