SAD / Advokati tvrde: Saputnici pokojnog Kobea Bryanta krivi za nesreću?

12. 05. 2020. u 09:26:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 9

Brat pilota helikoptera, koji se srušio u januaru, kada je poginuo Kobe Bryant, njegova kćerka i još sedam osoba, tvrdi da su zapravo putnici pogriješili i bili nemarni, navodi se u nedavno objavljenim sudskim dokumentima.

Naime, Vanessa Bryant, udovica NBA legende, podnijela je tužbu protiv kompanije Island Express i pilota Ara Zobayana, smatrajući ih odgovornim za nesreću.

Advokati Bergea Zobayana, koji zastupa interese pilota Ara Zobayana, navode da su „bilo kakve povrede ili šteta tužitelja i/ili njihovog ostavitelja direktno, u potpunosti ili djelomično, prouzrokovane nepažnjom ili krivnjom tužitelja i/ili njihovog ostavitelja", stoji u dokumentu napisanom na 7 stranica, piše CNN.

Dodaje se da su putnici znali za sve rizike.

Advokati navode „nemar, grešku ili pogrešno ponašanje trećih osoba“ koje okrivljeni nije kontrolirao.

Advokat Vanesse Bryant tužbu je podnio 24. februara, istog dana kada je održana komemoracija za Kobea Bryanta i njegovu kćerku Giannau. Datum suđenja još nije zakazan.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA