VN Reggio Emilije: Nova pobjeda Hamiltona, sedma uzastopna titula za Mercedes

1
Radiosarajevo.ba
VN Reggio Emilije: Nova pobjeda Hamiltona, sedma uzastopna titula za Mercedes

Nakon 14 godina staza u Imoli ugostila je karavan Formule 1, na prvoj utrci za VN Reggio Emilije, 13. ove sezone, a pobjedu je odnio Lewis Hamilton (Mercedes).

Šesterostruki svjetski prvak je sjajno iskoristio pomoć timskog druga, najbržeg s treninga, Valtterija Bottasa, koji je sredinom utrke usporio Maxa Verstappena (Red Bull), jedinog koji je držao korak s tandemom Mercedesa.

Nakon što je Verstappen izletio sa staze u 51. od 63 kruga, sve je bilo riješeno. Mercedes je zabilježio dvostruku pobjedu – Hamilton prvi, Bottas drugi – što je "Srebrenoj strijeli" donijelo sedmu uzastopnu titulu u poretku konstruktora.

Najnižu stepenicu postolja zauzeo je Daniel Ricciardo (Renault), dok su bodove osvojili i Kvyat (AlphaTauri), Leclerc (Ferrari), Perez (Racing Point), Sainz (McLaren), Norris (McLaren)...

Ukupni poredak: Hamilton 282, Bottas 197, Verstappen 162, Ricciardo 95, Leclerc 85, Perez 82, Norris 69, Sainz 65, Albon 64…

Poredak konstruktora: Mercedes 479, Red Bull 226, Renault 135, Racing Point 134, McLaren 134, Ferrari 103…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije