Silverstone: Neviđeni finiš utrke i drama oba vozača Mercedesa

Radiosarajevo.ba
Silverstone: Neviđeni finiš utrke i drama oba vozača Mercedesa

Na stazi u Silverstoneu održana je Velika nagrada Velike Britanije, četvrta utrka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva vozača i konstruktora Formule 1.

Očekivano, kvalifikacioni trening prošao je u znaku vozača Mercedesa: Lewis Hamlton ostvario je najbolju startnu poziciju ispred timskog druga Valtterija Bottasa, dok je najbliži pratilac ponovo bio Max Verstappen (Red Bull) na trećem mjestu.

U takvom redoslijedu prošla je monotona utrke koju je narušio samo spektakularni udes Daniila Kvyata (AlphaTauri) u početnoj fazi. Činilo se da ulazimo u mirni finiš...

No, dva kruga prije kraja počela je drama: Najprije je Bottasu pri prolasku preko ivičnjaka pukla guma pa je Finac zauzeo tek 11. mjesto.

U posljednjem krugu pukla je guma i vodećem Hamiltonu, ali je svjetski prvak na tri točka nekako došao do cilja i zabilježio 87. pobjedu u karijeri. Mjesta na postolju zauzeli su i Verstappen i Leclerc (Ferrari).

Bodove su još osvojili Ricciardo (Renault), Norris (McLaren), Ocon (Renault), Gasly (Alpha Tauri), Albon (Red Bull), Stroll (Racing Point) i Vettel (Ferrari). 

U ukupnom poretku vodi Hamilton sa 88 bodova ispred Bottasa (58), Verstappena (52), Norrisa (36)…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije