Njemački medij objavio 'intervju' sa Michaelom Schumacherom

0
Radiosarajevo.ba
Njemački medij objavio 'intervju' sa Michaelom Schumacherom
Foto: Twitter / Michael Schumacher

Slavni njemački automobilista Michael Schumaher doživio je stravičnu nesreću na skijanju prije devet i po godina i od tada ga niko nije vidio u javnosti. 

Michael Schumaher je bio u komi i nezvanično se nalazi u vrlo teškom stanju, niko nije siguran da li uopšte može da komunicira sa porodicom i nekoliko najbližih prijatelja koji su ga jedini vidjeli u posljednjoj deceniji, a to naravno sve intrigira i pokušavaju da dođu do ekskluzivnih informacija o njegovom zdravlju.

U jeku skandala sa fotografijom Schumaher koja je ponuđena medijima, njemački list "Die Aktuelle" objavio je "intervju" sa Schumaherom i time izazvao skandal u tamošnjoj javnosti izazvavši gnjev navijača čuvenog vozača Formule 1, poslije čega neće biti iznenenađenje ako ih tuži i porodica.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Na naslovnoj strani, uz natpis "svjetska senzacija", objavljeno je da je Michael Schumaher dao prvi intervju od nesreće na skijanju.

Ispostavlja se, to je bio način da prevare sve čitaoce pošto nije u pitanju pravi intervju sa Šumijem, nego su iskoristili vještačku inteligenciju i posljednje "ChatBot" tehnologije kako bi dobili odgovore na pitanja koja bi inače postavili sedmostrukom prvaku Formule 1, prenosi Mondo.

Domišljato ili ne, neumijesno je na taj način koristiti Michaela Schumahera za koga, kao što je već rečeno, nije poznato ni da li može da govori. Svima je postalo jasno kada su prelistali intervju da Schumaher nije dao pristanak na ovakvu "šalu", pa će biti interesantno vidjeti da li će zbog lažne vijesti zarad tiraža - pasti i tužbe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije