Fantastične vijesti iz svijeta Formule 1: Publika u Monte Carlu

0
Radiosarajevo.ba
Fantastične vijesti iz svijeta Formule 1: Publika u Monte Carlu
Foto: EPA-EFE / Formula 1

Prošle je godine jurnjava ulicama Monte Carla otkazana zbog pandemije koronavirusa, a ove će se voziti i to pred gledocima,

Današnjom odredbom vlade Kneževine, dozvolit će se dolazak 7.500 hiljada gledalaca, odnosno 40 posto ispunjenosti tribina, uz, jasno, pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Na jednu od najčuvenijih utrka Formule 1, kao i na treninge te kvalifikacije, moći će doći i strani posjetitelji, ali uz negativne testove. Dobar dio gledalaca i inače prati utrku po gradskim ulicama Monte Carla s hotelskih balkona i usidrenih jahti, a organizatori su odlučili pustiti u prodaju određeni kontigent ulaznica, javlja Telesport.

“Važno je da se utrka održi, uz minimalno učestvovanje javnosti i maksimalno poštivanje sanitarnih uslovaa”, naglasio je državni ministar Pierre Dartout.

Prošle se godine prvi put još od 1953. nije vozila utrka ulicama Monte Carla, zbog poznatih razloga, a sada se oktanski cirkus vraća na Azurnu obalu, i to uz gledaoce.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije