Formula 1: Promjena rasporeda, odlučeno kada će početi nova sezona

0
Radiosarajevo.ba
Formula 1: Promjena rasporeda, odlučeno kada će početi nova sezona
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Početak sezone Formule 1 prolongiran je nakon što je trka za Veliku nagradu Australije pomjerena s marta na novembar zbog pandemije COVID-19.

Australijska trka u Melbourneu prebačena je sa 21. marta na 21. novembar. Velika nagrade Kine je također odgođena, ali nije određen novi datum za trku.

Restriktivne mjere ograničenja putovanja zbog pandemije Australiju i Kinu svrstale su među zemlje u koje je F1 timovima najteže ući.

Stoga je odlučeno da će sezona početi Velikom nagradom Bahreina 28. marta u Sahiru, manje od četiri mjeseca nakon što je ista staza bila domaćin dvije trke prethodne sezone.

U kalendar za sezonu 2021. ubačena je trka na stazi Imola u Italiji 18. aprila, sedam dana nakon datuma, kada de trebala održati trka za Veliku nagradu Kine. U kalendaru ima slobodno mjesto i 2. maja.

Odgađanje Velike nagrade Australije također znači da će se kraj sezone u Abu Dabiju pomjeriti za nedjelju dana, odnosno na 12. decembar, piše scsport.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije