The Aebyss No. 491: In memoriam-Chuck Schuldiner, svirka E.N.D., Alitor & Contusio

Emir Saračević
The Aebyss No. 491: In memoriam-Chuck Schuldiner, svirka E.N.D., Alitor & Contusio
The Aebyss / Chuck Schuldiner
Kao i svakog utorka u 21:05 h, družimo se uz heavy metal i emisiju The Aebyss.

Na današnji dan, 13. decembra 2001. godine, od posljedica tumora na mozgu, preminuo je Chuck Schuldiner. Centralni dio 491. izdanja emisije The Aebyss ćemo posvetiti upravo ocu death metala, a uz pjesme benda Death slušaćemo i pjesmu benda Life And Death koji dolazi iz Goražda i koji su pjesmu "Death Thrashing Speed" upravo Chucku.

Večeras najavljujemo i koncert bendova E.N.D., Contusio i Alitor. Naime, nakon niza uspješno organizovanih koncerata, BHHC Booking 2016. godinu završava sa proslavom 20 godina postojanja benda E.N.D.(Evil Never Dies). Tačnije, u subotu 17. decembra u klub AG iz Zadra stiže E.N.D., zatim iz Inđije dolaze Alitor i iz Tuzle Contusio. Za 2017. godinu BHHC Booking već vrijedno priprema mnoštvo događaja. Više informacija uskoro.

Playlista 491. izdanja emisije The Aebyss biće sačinjena od pjesama bendova: Avantasia, Megadeth, Abbath, Borknagar, Death, Life And Death, E.N.D., Alitor, Sepultura, Grave Digger, Panzer, Rotting Christ, Myrath, Anthrax i Obscura.

Na našoj facebook stranici The Aebyss Portal je anketa u kojoj biramo album 2016. godine. Sve što je do sada objavljeno i što znamo da će biti uskoro je prikazano OVDJE.

The Aebyss slušajte svakog utorka u 21:05 ili reprizu svakog četvrtka u 00:05 iza ponoći na 90,2 ili putem live streaminga na Radiosarajevo.ba. Vijesti iz svijeta metala možete pratiti na internetu putem linkova:

https://www.facebook.com/TheAebyssPortal
http://theaebyss.tumblr.com
http://www.twitter.com/TheAebyssPortal

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije