The Aebyss No. 489: MetalDays objavio line-up za 2017., Snake Eater ide u Tolmin

Emir Saračević
The Aebyss No. 489: MetalDays objavio line-up za 2017., Snake Eater ide u Tolmin
/ Metal Days 2017
Kao i svakog utorka u 21:05 h, družimo se uz heavy metal i emisiju The Aebyss.

Prema planu i programu, direkcija festivala MetalDays danas je objavila skoro kompletan line-up bendova koji će 2017. godine u Tolminu nastupati na jednoj od tri predviđene bine. U periodu od 23. do 29. jula 2017. godine, publika će imati priliku da gleda i sluša 110 bendova koji će zajedno sa organizatorima proslaviti 5 godina postojanja festivala pod imenom MetalDays. Naravno, u ovo brojanje ne ulaze predhodna izdanja kada se festival zvao Metal Camp. Bilo kako bilo, nama poznata lokacija i najbolji metal ambijent će još jednu godinu "otvoriti svoja vrata" za publiku koja će provesti godišnji odmor uz heavy metal.

Međutim, to nije sve...kao što ste u naslovu mogli i primijetiti, sarajevski High Voltage Rock bend Snake Eater je jedan od učesnika MetalDays festivala. Ujedno, Snake Eater je i jedini bend iz BiH koji 2017. godine ima priliku zasvirati na ovom festivalu.

Prema tome, počnimo odbrojavati dane do 23. jula 2017. godine uz večerašnju playlistu na kojoj će se naći Pretty Maids, Metallica, In Flames, Devilment (koji nisu najavljeni kao učesnici), Snake Eater, Iced Earth, Death Angel, Sanctuary, Amon Amarth, Abbath, Bloodbath, Equilibrium, Doro, Grand Magus, Hell, Pain, Katatonia i Opeth.

Na našoj facebook stranici The Aebyss Portal je anketa u kojoj biramo album 2016. godine. Sve što je do sada objavljeno i što znamo da će biti uskoro je prikazano OVDJE.

The Aebyss slušajte svakog utorka u 21:05 ili reprizu svakog četvrtka u 00:05 iza ponoći na 90,2 ili putem live streaminga na Radiosarajevo.ba. Vijesti iz svijeta metala možete pratiti na internetu putem linkova:

https://www.facebook.com/TheAebyssPortal
http://theaebyss.tumblr.com
http://www.twitter.com/TheAebyssPortal

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije