Sound Obsession - neo-soul i hip hop iz 1999. godine

Radiosarajevo.ba
Sound Obsession - neo-soul i hip hop iz 1999. godine
0 / Maxwell Schiano

U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate "Sound Obsession", emisiju koju vodi i uređuje Kirk DeGeorgio. Kirk je jedan od pionira elektronske muzike u Velikoj Britaniji. Svoju muzičku priču počeo još 80-tih godina, a tokom svoje bogate karijere bavio se raznim formama modernih elektronskih zvukova i stilova, pod različitim aliasima i za različite izdavačke kuće. Mo Wax, Planet E, Ubiquity, Versatile, Neroli samo su neki od izdavača ovog fantasičnog i legendarnog umjetnika.

Ovo izdanje emisije je u potpunosti posvećeno najinteresantnijim neo-soul i hip hop izdanjima iz 1999. godine. Vrijeme je pokazalo da je ta godina diksografski bila veoma kvalitetna, sa mnoštvom ploča koje će kasnije postati kultne i obezbijediti autorima zvjezdani status. Neke od ploča koje slušate večeras su - Rahsaan Patterson, The Roots, Jeru the Damaja, Common, Q-Tip, Gang Starr, itd.

Svakog ponedeljka na Radio Sarajevu od 23 do 24h slušate Red Bull Radio Show, na 90.2 Mhz ili online na radiosarajevo.ba. Ova emisija je dio Red Bull Radio programa koji možete slušati svakodnevno na www.redbullradio.com.

Tune in...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije