All The Raps - Profile Records

Radiosarajevo.ba
All The Raps - Profile Records
Andrew Noz Nosnitsky / All The Raps

U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate "All The Raps" emisiju koju uređuje i vodi Andrew Noz Nosnitsky, američki muzički novinar, urednik i blogger sa enciklopedijskim znanjem kada je u pitanju rap i hiphop. Njegov muzički blog je jedan od najcijenjenijih na hiphop sceni, a pored toga je veoma uspješan novinar koji je pisao za The Wire, Complex, Billboard  i FADER.

Ovo izdanje emisije je u potpunosti posvećeno izdavačkoj kući "Profile Records" iz New Yorka i njihovom zaista bogatom katalogu izdanja. Profile Records je ponajviše poznat po izdavanju legendarnih repera Run DMC, ali pod ovom etiketom su i mnogi drugi ostvarili veoma uspješne karijere - Onyx, DJ Quik, Rob Base, EZ Rock, Poor Righteous Teachers, Paul Hardcastle, itd.

Profile Records je postojao od 1981. do 1996. godine, i za taj period su zaista ispisali istoriju i bili odgovorni za neka kultna izdanja u muzičkoj industriji. Večeras slušate najinteresantnije ploče iz njihovog kataloga. Pored spomenutih artista tu će još biti i Derek B, King Sun, Doom, Lord Tasheem, Too Kool Posse i mnogi drugi.

Svakog ponedeljka na Radio Sarajevu od 23 do 24h slušate Red Bull Radio Show, na 90.2 Mhz ili online na radiosarajevo.ba. Ova emisija je dio Red Bull Radio programa koji možete slušati svakodnevno na www.redbullradio.com

Tune in...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije