Sound Obsession - Carl Craig

Radiosarajevo.ba
Sound Obsession - Carl Craig
0 / Carl Craig

U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate "Sound Obsession", emisiju koju vodi i uređuje Kirk DeGeorgio

Ovo izdanje emisije je u potpunosti posvećeno Carlu Craigu i njegovom ogromnom uticaju na globalnu elektronsku scenu. Prošlo je 30 godina od momenta kada je Carl počeo svoju karijeru sa par svojih prijatelja kao što su Kevin Saunderson i Derrick May. Vrijeme je pokazalo da će njih trojica biti jedni od pionira techno scene u Detroitu i da će taj zvuk proširiti po cijeloj planeti a sebe etablirati kao istinske legende. Tokom svoje karijere sarađivao je sa najzanačajnijim muzičkim imenima, bio nominovan za Grammy, nastupao po cijeloj planeti i izdao ogroman broj izdanja, kako originalnih uradaka tako i remiksa. U večerašnjoj emisiji slušate selekciju najinteresatnijih izdanja od Carl Craiga iz njegove bogate karijere, koje je za Vas probrao Kirk DeGeorgio.

Svakog ponedeljka na Radio Sarajevu od 23 do 24h slušate Red Bull Radio Show, na 90.2 Mhz ili online na radiosarajevo.ba. Ova emisija je dio Red Bull Radio programa koji možete slušati svakodnevno na www.redbullradio.com.

Tune in...

Kirk je jedan od pionira elektronske muzike u Velikoj Britaniji. Svoju muzičku priču počeo još 80-tih godina, a tokom svoje bogate karijere bavio se raznim formama modernih elektronskih zvukova i stilova, pod različitim aliasima i za različite izdavačke kuće. Mo Wax, Planet E, Ubiquity, Versatile, Neroli samo su neki od izdavača ovog fantasičnog i legendarnog umjetnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije