RBMA Radio Show - TT The Artist

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - TT The Artist
0 / TT The Artist
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate snimak nastupa TT The Artist, snimljen u Detroitu, USA.

TT The Artist, pravog imena Tedra Wilson, je vokalista, producentica, dizajnerka i režiserka koja dolazi iz Fort Lauderdale, Florida. Ova svestrana umjetnica je svoju muzičku karijeru počela 2010. kada su njen talenat primjetili lokalni promoteri i producenti i počeli je zvati na njihove nastupe, ali i u studio. Vrlo brzo je proširila svoj zvuk na kompletnu Ameriku, a sa svakim izdanjem je skretala još više pažnju na sebe. Intervjui i nastupi za VICE, V Magazibe, Complex, FACT, Pitchfork, it'd dokazuju njenu popularnost.

U 2013. legendarni producent Diplo sarađuje sa njom na pjesmi "Dat a Freak", i izdaje ovaj single za svoj Mad Decent label. Ubrzo nakon toga i pop ikona Jennifer Lopez koristi njene vokale za svoje pjesme. Uspjesi se redaju jedan za drugim, pa tako TT bilježi niz izdanja sa artistima kao što su: Baauer, Sinden, AC Slater, Dj Shiftee, itd. a iz lokalnih klubova seli na svjetske festivalske bine. Njen talenat prepoznaju i HBO, NBA, MTV, Adult Swim i drugi, koji koriste njene pjesme u svojim produkcijama.

U večerašnjih 60 minuta slušate njen nastup sa Movement Festivala u Detroitu. Selekcija plesnih traka za dancefloor, uz njen nepriskonoveni nastup na mikrofonu.

Tune in - Ponedjeljkom u 23h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije