RBMA Radio Show - Sinkane

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Sinkane
0 / Sinkane
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate snimak koncerta od Sinkane, iz Barcelone, u junu 2017.

Sinkane, pravog imena Ahmed Gallab je multi-instrumentalista i muzički producent koji dolazi iz Brookylina, NYC. Odrastao dijelom u Sudanu, dijelom u Londonu, da bi se na kraju skrasio u New Yorku. Sav taj njegov životni put i uticaji raznih kutlura se osjete u njegovoj muzici, i njegovim live nastupima. Prvobitno je bio bubnjar za Caribou, Yeasayer i Of Montreal bendove, da bi zatim krenuo u solo karijeru pod imenom Sinkane.

Do sada izdao 5 solo albuma, uspješno šetajući između post rocka, soula, jazza pa sve do afro funka i raznih afričkih fuzija. Kulminacija njegove karijere se desila osnivanjem banda "Atomic Bomb!", u kojem je on leader i muzički direktor. Naime, riječ je o super bandu kojeg sačinjavaju: David Byrne (Talking Heads), Money Mark (Beastie Boys), Damon Albarn (Blur and Gorillaz), Dev Hynes (aka Blood Orange), Alexis Taylor (Hot Chip), Charles Lloyd, Amadou and Mariam, Jamie Lidell, Pharoah Sanders, Joshua Redman. Ukoliko niste poslušali ovaj band svakako preporuka da to uradite.

U večerašnjih 60 minuta slušate njegov fantastican nastup iz Barcelone - Sinkane!

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije