RBMA Radio Show - Chairman Mao

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Chairman Mao
0 / Chairman Mao
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate DJ set od Chairman Mao.

Chairman Mao, pravog imena Jeffrey Mao, je DJ, novinar i urednik koji dolazi iz New Yorka, USA. Karijeru je počeo 90-ih godina kada je kao mladi novinar pisao za "Beat Down" magazin, jedan od prvih koji je bio u potpunosti posvećen hip-hop muzici. Nakon toga sredinom 90tih sa par prijatelja pravi novi magazin "Ego Trip", također posvećen hip-hop kulturi.

Ekipa okupljena oko tog časopisa će nešto malo kasnije izdati i par fenomenalnih knjiga, koje će dosegnuti kultni status, a sam Chairman Mao će se namentnuti kao jedan od vodećih novinara i istraživača u Americi, kada je u pitanju hip-hop, funk, soul. Danas, u prestižnom "XXL" magazinu možete čitati njegovu mjesečnu kolumnu sa fokusom na nove i mlade talente sa hip-hop scene.

Pored veoma uspješne novinarske i spisateljske karijere, Chairman Mao spada i među vodeće njujorške DJ-eve, sa nevjerovatnom kolekcijom ploča. U večerašnjih 60 minuta slušate njegovu selekciju - svjezi zvuk iz New Yorka, samo na talasima Radio Sarajeva!

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije