RBMA Radio Show - DJ Spinna

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - DJ Spinna
Facebook / DJ Spinna
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate snimak nastupa DJ Spinna, snimljen u Julu mjesecu ove godine, u Brooklynu, New York.

DJ Spinna, pravog imena Vincent Williams, je muzički producent i DJ koji dolazi iz New Yorka, USA. Sa već 11 godina starosti počinje se igrati sa gramofonima i raditi prve mikstejpe. Nedugo poslije toga se počinje zanimati i za pravljenje beatova i muzičku produkciju. Sredinom 90tih postaje dio čuvene hiphop grupe Jigmastas, da bi kroz rad sa njima etablirao svoj zvuk i produkciju i postao jedan od najtraženijih beatmakera i producenata iz NYC.

Saradnje sa Stevie Wonderom, Eminemom, Faith No More, De La Soul, Mary J Blige, Pharoahe Monch dovoljno govore o kvaliteti ovog umjetnika. Na to dodajte 7 izdatih albuma, 30ak EP-jeva, 25 mixtape-a i oko 400 remixa i onda imate jasniju sliku o kakvom se velikanu radi. Jednom riječju - legenda !

U večerašnjih 60 minuta slušate njegov set iz New Yorka, iz Jula mjeseca, fenomenalna selekcija soula, funka, jazza i svega između !

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije