RBMA Radio Show - DJ Boogie Blind

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - DJ Boogie Blind
0 / Boogie Blind
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate mali special. Snimak nastupa momka pod imenom DJ Boogie Blind, snimljen 9. jula u Brooklyn-u, New York.

Boogie Blind, pravog imena Dameon Tompkins, je DJ i producent koji dolazi iz New Yorka, USA. Dio je "The X-Ecutioners" ekipe koja važi za jednu od najznačajnijih ekipa kada su u pitanju gramofoni i turntablism. Zajedno sa njima je više puta obišao planetu demonstrirajući najkompleksnije trikove za gramofonima, a također su odgovorni za kreiranje od nekih tehnika i trikova koje koriste današnji dj-evi.

U svojoj bogatoj karijeri sarađivao sa najvećim artistima - Cypress Hill, Run DMC, Kool G Rap, Linkin Park, pa sve do Mike Pattona iz Faith No More-a, u projektu pod imenom "General Patton VS The X-Ecutioners".

U večerašnjih 60 minuta slušate njegov set iz legendarnog Big Crown Records-a u Brooklyinu, NYC. Vrhunska selekcija funka, soula, jazza, hip-hopa, rocka i breaksa u mixu jednog od najboljih i najtalentovanijih njujorških dj-eva !

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije