RBMA Radio Show - DJ Jelly

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - DJ Jelly
RBMA Radio Show / DJ Jelly
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate snimak DJ seta od legendarnog DJ Jelly-a.

DJ Jelly, dolazi iz Atlante, USA. Spada među legendarne dj-eve koji su 90tih godina bili odogovorni za promovisanje i razvoj hiphop kulture. Njegov rad i izdanja iz 90tih sa MC Assault su pokrenuli citavu jednu scenu u Atlanti, iz koje će kasnije izaći velikani kao što su Gucci Mane, T.I., Ludacris, Outkast, Run the Jewels, itd.

Također poznat i kao oficijelni DJ od Bubba Sparkxx i Goodie Mob. Kao dio "Southern Style DJs" ekipe izbacuje seriju mixtape-a koji će postati obavezna lektira za mlađe generacije. Također je napravio prvu hiphop izdavačku kuću u Atlanti - Big Oomp Records, a njegov radio show će postati jedan od najslušanijih u toj regiji, zatim i diljem Amerike.

U večerašnjih 60 minuta slušate fantasičnu freestyle selekciju u njegovom unikatnom stilu, miks starih i novih traka. Dva gramofona, mikseta i mikrofon. Zvuk Atlante u eteru Radio Sarajeva !

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije