RBMA Radio Show - Peggy Gou

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Peggy Gou
U večerašnjem Red Bull Radio show-u slušate snimak nastupa Peggy Gou, snimljen u Cirihu u novembru 2017.

Peggy Gou je muzička producentica i DJ koja dolazi iz Južne Koreje. Odrasla u Seoul-u, ali kao tinejđerka seli u London gdje će započeti svoju muzičku karijeru ali i studije na London Collage of Fashion. Prvobitno se uglavnom bavila modom, da bi zatim odlučila da se preseli u Berlin i u potpunosti se posveti muzici.

U 2016. izdaje svoj prvi EP "Art of War" za čuveni techno label REKIDS, a iste godine slijedi i nastavak "Art of War 2" za istu izdavačku kuću. Gotovo preko noći je pokupila sjajne kritike za ta dva izdanja i nametnula se na techno i house sceni kao neko čije vrijeme tek dolazi. Zatim slijede izdanja za Phonica, Technicolour a nedavno je potpisala i za kultni Ninja Tune label, za koji je početkom ovog mjeseca izdala EP pod nazivom "Once".

Sa nastupima diljem planete na najvećim festivalskim binama i klubovima, i uz imena kao što su Moodymann, Black Madonna, Jackmaster, Radio Slave, DJ Koze, itd. ova mlada koreanka je postala jedna od najtraženijih dama na techno sceni.

U večerašnjoj emisiji poslušajte njen energični nastup iz Ciriha, mix house, breaks i techno traka u njenom unikatnom stilu.

Tune in - Od 23 do 24h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije