RBMA Radio Show - Kai Alce

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Kai Alce
0 / Kai Alce
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate snimak nastupa Kai Alcé, snimljen u klubu "The Sound Table" u Atlanti, u decembru 2017.

Kai Alcé je DJ i producent koji dolazi iz Atlante, SAD. Karijeru je počeo još 80-ih godina kao uposlenik kultnog detroitškog kluba The Music Institute, u vrijeme kada su rezidenti tog kluba bili Kevin Saunderson, Derrick May, Chaz Demier, itd. Tu se zarazio dj-ingom i elektronskom muzikom, što će mu postati životni poziv koji traje i dan danas. Nakon što je bio aktivni učesnik rađanja techno i house scene u Detroitu, seli u Atlantu gdje će započeti niz klubskih večeri koje će kasnije postati legendarne, a također će pokrenuti i veoma uspješnu izdavačku kuću "N.D.ATL", što je akronim za New York, Detroit i Atlanta - gradovi u kojima je živio i radio.

U svojoj karijeri praktično ne postoji ime sa svjetske techno i house scene a da Kai Alce nije sarađivao s njim. Od pionira kao što su Saunderson, Larry Heard i Derrick May, preko Danny Krivita, Damiera, Ron Trenta, pa do Steve Buga i Sven Vatha. Jednostavno, ovaj čovjek je intergralni dio elektronske svjetske scene zadnjih 30 godina.

U večerašnjih 60 minuta slušate njegov set iz Atlante. Prava poslastica za sve one koji vole house, techno i electro od jednog od najznačajnijih imena ovih pravaca.

Tune in - Od 23 do 24h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije