RBMA Radio Show - Dam Funk

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Dam Funk
RBMA Radio Show / Dam Funk
U večerašnjem Red Bull Radio show-u slušate snimak nastupa Dam Funk, sa "Primavera Fauna" festivala u Santiagu, Čile.

DāM-FunK, pravog imena Damon G. Riddick, je muzički producent i DJ koji dolazi iz Pasadene, Kalifornija. Mnogi ga smatraju ambasadorom boogie-ja i electro funk-a. Karijeru počinje još krajem 80tih, prije svega kao DJ, kolekcionar ploča i neko ko je "živa enciklopedija" svega sto je vezano za funk, electro, boogie, soul. Sa svojom ekipom je radio par različitih klubskih večeri, striktno sa ploča, koje su vrlo brzo u LA-u dobile status "place to be". Posljednja u nizu je klubska večer pod imenom "Funkmosphere", koju bez prestanka vodi preko 10 godina, svakog ponedeljka u Culver City-ju, LA.

Nakon skoro 20 godina muzičke karijere i raznih projekata, skrašava se na "Stones Throw" izdavačkoj kući, za koju će uslijediti serija izdanja koja će redefinisati electro funk, a on postati jedan od najzanimljivijih arista ovog label-a. Kulminacija njegove karijere će se desiti 2013. kada izdaje album "7 days of Funk". Ovaj album je u potpunosti uradio sa legendarnim Snoop Dogg-om, koji gostuje na svim trakama, a sa kojim će poslije ovog izdanja krenuti i na turneju. od 2008. kada je potpisao za Stones Throw, izdao je 7 albuma, 20ak singleova i EP-jeva i isto toliko remixa. Također je izdao i "DJ Kicks" mixtape album, za kultni !K7 label.

U večerašnjem izdanju slušate njegov nastup iz Santiaga, snimljen u Novembru 2017. Pored gramofona, na svojim nastupima Dam Funk koristi i niz sintova, ritam masina, a također svo vrijeme pjeva i MC-ja. Ubitačnih sat vremena svemirskog funka, boogie-ja, disca u njegovom karakterisičnom stilu.

Tune in - Od 23 do 24h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije