RBMA Radio Show - Tomasa Del Real

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Tomasa Del Real
0 / Tomasa Del Real
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate snimak nastupa od Tomase Del Real, snimljen u Berlinu.

Tomasa Del Real dolazi iz Santiaga, Čile. Muzički je producent i vokalist ali i cijenjen tattoo umjetnik. Zapravo je svoju karijeru počela prvobitno kao tattoo artist. Školovana za tradicionalno tetoviranje, otvorila je salon u Santiago gdje se nametnula kao jedan od najinteresantijih artista u južnoj Americi. Kako se pročulo za njen rad, uslijedili su pozivi za tattoo gostovanja duž cijelog kontinenta, a ona je na tim putovanjima počela promovisati i svoju muziku. Prve trake je sama producirala i snimala u svom salonu, da bi ubrzo počela raditi i kolaboracije. Prvo u svojoj zemlji a zatim i na svjetskom nivou.

Njen drugačiji pristup reggaeton muzici, i njena kreativnost dovela je do toga da je postala vodeća dama ovog pravca, a njen sound mnogi opisuju kao future reggaeton. Iako je izgradila veoma uspješnu tattoo karijeru, odlučila se ipak za muziku kojoj se u potpunosti posvetila, a tetoviranje je ostavila potpuno po strani.

Njen zvuk se ubrzo prošio po planeti pa su uslijedile turneje i nastupi na najvećim festivalskim binama. Tome je još više doprinjela saradnja sa švedskim producentom Talisto, kojeg je upoznala na europskoj turneji i sa njim uradila traku "Tu Senora". Uz par remixa, to izdanje joj je donijelo sjajne kritike i dodatnu pažnju van latinske amerike.

Kako zvuči uživo poslušajte u večerašnjem snimku njenog nastupa iz Berlina, iz augusta mjeseca 2017. 

Tune in - Od 23 do 00h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije