RBMA Radio Show - Jan Schulte

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Jan Schulte
RBMA Radio Show / Jan schulte
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate snimak nastupa Jana Schultea, sa Sonique Festivala u Parizu, iz maja mjeseca ove godine.

Jan Schulte aka Wolf Muller aka Bufiman, je DJ i producent iz Dusseldorfa, Njemačka. Iako je relativno kratko na sceni sa svojim izdanjima i eklektičnim nastupima je skrenuo pažnju na sebe, kako kritike tako i publike. Kombinirajući breaks, electro, new age, funk, komične skečeve, i field recording uspio je kreirati sopstveni zvuk, karakterističan za ovog umjetnika.

Od 2010. pod različitim imenima izdavao različite projekte, uglavnom dancefloor orijentirane trake, a kulminacija se desila poptisivanjem za legendarnu izdavačku kuće iz Francuske - Versatile Records, u vlasništvu Gilb'r-a, jednog od najvećih francuskih elektronskih producenata ikad.

U svojim muzičkim putovanjima i sa svojim izdanjima oduševio je i imena kao što su - Jamie XX, Young Marco, Cottam, Gilb’r, J.T.C., Prins Thomas, Lena Willikens, Paul Strangefruit, itd. Resident je legendarnog kluba u Dusseldordu - Salon Des Amateurs, mjesto gdje možete pronaći nešto drugačiji zvuk od ostalih klubova, i sa "svemirskim gostima" svakog mjeseca.

U večerašnjih 60 minuta slušate njegov nastup iz Pariza, DJ set nabijen energijom, svježim i budućim izdanjima, u njegovom zaista jedinstvenom stilu !

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije