RBMA Radio Show - J Philip

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - J Philip
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate snimak nastupa J. Phlip, sa Movement Festivala u Detroitu, iz Maja mjeseca ove godine.

J Phlip, pravog imena Jessica Phillippe, dolazi iz San Francisca, SAD. Otkrivši elektronsku muziku u svojim tinejđerskim danima, vrlo brzo se počinje zanimati i za DJ-ing, i za svoj 19-ti rođendan si kupuje par gramofona i miksetu. Jedno je vodilo ka drugome, pa je tako ubrzo završila fakultet za audio inžinjering, pobjedila na nacionalnom DJ takmičenju, a kulminacija se desila 2008. godine potpisivanjem za prestižnu izdavačku kuću Dirtybird, u vlasništvu Claude Von Stroke-a. Za ovaj label je izdala seriju izdanja.

Od tada njena karijera ide uzlaznom putanjom, što dokazuje mnoštvo izdanja, turneja, nastupa na svim krajevima planete. Njene ploče puštaju velikani kao što su Tiga, Skream, Von Stroke, Eats Everything, Danny Daze ,itd.

U večerašnjih 60 minuta slušate njen nastup iz Detroita, DJ set nabijen energijom, svježim i budućim izdanjima, sve u plesnom ritmu - J. Phlip style!

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije