RBMA Radio Show - Optimo

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Optimo
RBMA Radio Show / Optimo
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate snimak nastupa Optimo dvojca, sa Primavera Sound Festivala u Barceloni, iz juna mjeseca ove godine.

Optimo dvojac, kojeg čine Jonnie Wilkes aka JG Wilkes i Keith McIvor aka Twitch, dolaze nam iz Glasgowa, Škotska. Spadaju među pionire techna u UK, prije svega kroz svoj klub Pure, koji su vodili 90-ih godina. U tom klubu su prvi put u Europi nastupali Richie Hawtin, Green Velvet i Jeff Mills. Nakon 10 godina zatvaraju taj klub i posvećuju se novoj klubskoj večeri "Optimo" u legendarnom Sub Clubu u Glasgowu. Optimo priča počinje 1997. i traje do danas.

Ono što je bilo novo sa ovim projektom je da su proširili muzički izraz, i počeli su vrtiti i ostale pravce, ne samo techno, pa su tako ugostili imena kao što su LCD Soundsystem, Atom Heart, Luciano, Four Tet, itd. Paraleno sa uspješnom DJ karijerom na svjetskom nivou, ubilježili su seriju izdanja i mixtape za prestižne izdavačke kuće kao što su Eskimo, Glasgow Underground, Ze Records, Resident Advisor, itd.

Još uvijek su rezidenti u Sub Clubu, još od 90-ih, a rasprodati klubovi i sale širom planete dokazuju njihovu svjetsku popularnost, sa nastupima do kraja godine od Amerike, preko Europe, Japana sve do Australije.

U večerašnjih 60 minuta slušate njihov nastup iz Barcelone, u njihovom stilu mixaju electro, new jack swing, techno i house 90-ih uz sve ostalo između, perfektan za ove ljetne dane i lagani predvečernji ples.

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije