RBMA Radio Show - Dasha Rush

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Dasha Rush
RBMA Radio Show / Dasha Rush
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate snimak nastupa Dashe Rush, sa Mutek Festivala iz Montreala, snimljen u junu 2016.

Dasha Rush, pravog imena Dasha Ptitsyna Van Celst, je muzički producent i DJ koja dolazi iz Moskve, Rusija. Karijeru počinje početkom 2000-ih, odlazeći na prve techno i rave evente, i gotovo odmah se počinje interesovati za dj-ing i produkciju. Paralelno razvija svoju modeling karijeru, veoma uspješnu, i vrlo brzo seli u Pariz kao jedan od traženijih svjetskih modela. Svo vrijeme, bez prestanka, radi i dj nastupe kao i prve autorske trake. Novac i prihode od modelinga ulaže u muziku i pokretanje dvije izdavačke kuće - Hunger to Create i Fullpanda.

Redaju se jedno izdanje za drugim, a ona postaje jedno od traženijih imena sa techno scene. od 2004. do danas izdaje 4 albuma i 11 singlova. Njeni rasprodati nastupi u preko 30 zemalja širom planete dokazuju njenu popularnost, a u posljednje vrijeme nastupa kao live act, ne kao DJ.

U večerašnjih 60 minuta slušate njen live nastup iz juna mjeseca, na raznim mašinama, klavijaturama, semplerima, sve u njenom beskompromisnom Dasha Rush maniru.

 Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije