RBMA Radio Show - Black Devil

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Black Devil
RBMA Radio Show / Black Devil
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate snimak nastupa Black Devil Disco Club, sa Primavera Sound Festivala iz Barcelone, snimljen u Junu 2016.

Black Devil, pravog imena Bernard Fevre, je muzički producent koji dolazi iz Pariza, Francuska. Karijeru počinje sredinom 70-ih, a prvo izdanje bilježi 1978. pod imenom "Disco Club". Iako je ova ploča izašla pod RCA etiketom, nije doživjela neki ogroman uspjeh i praktično kroz sljedećih par godina Black Devil projekat će lagano da izblijedi i ode u istoriju. Međutim, 2004. sasvim slučajno na auto-pijaci, ploču pronalazi Aphex Twin za 20 penija, koji odmah zatim pronalazi ovog umjetnika i pušta re-izdanje na svojoj izdavačkoj kući Rephlex.

 Re-izdanje doživljava nevjerovatan uspjeh, sjajne kritike i publike i struke, i mnogi ga proglašavaju kultnim izdanjem i remek djelom disco muzike, a Black Devil projekat oživljava u punom sjaju, ovaj pod novim imenom Black Devil Disco Club. Slijedi serija izdanja, od 2006. do danas izdaju 7 albuma, uglavnom za čuveni "Lo Recordings", izdavačku kuću artista kao što su: Aphex Twin, David Bowie, Luke Vibert, Stereo Lab, Squarepusher, itd.

Paralelno rade i na svom nastupu uživo, pa tako dolaze do svih merdijana na planeti, sa nastupima na najvećim festivalskim binama i klubovima. U večerašnjih 60 minuta imat ćete priliku osjetiti atmosferu sa njihovog nastupa, slušate snimak iz Barcelone, vrhunska selekcija plesne muzike sa Black Devil muzičkim pečatom.

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije