RBMA Radio Show - Headhunter

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Headhunter
RBMA Radio Show / Headhunter
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate snimak nastupa Headhuntera, sa Together festivala u Bostonu, iz maja mjeseca ove godine.

Headhunter aka Addison Groove, pravog imena Antony Williams, je producent i DJ koji dolazi iz Bristola, UK. Spada među najinteresantnije UK artiste sa elektronske scene u posljednjih 10-15 godina. Prvo se nametnuo kao jedan od najvećih dubstep producenata, a zatim je pod aliasom Addison Groove proširio polje muzičkog djelovanja i na ostale pravce i samo potvrdio svoj status i popularnost.

Kao Headhunter je izdao seriju izdanja za legendarni Tempa label, a potom je kao Addison Groove ubilježio dva albuma i 15-ak singlova i EP-jeva za izdavačku kuću Moderat / Modeselektor dvojca - 50 Weapons. Remixovao je artiste kao što su: Moderat, Dj Shadow, Riva Starr, Spank Rock, Timo Maas, itd. Njegovu planetarnu popularnost potvrđuju nastupi širom planete i dosadašnje turneje u USA, Europi, Aziji, Australiji, Novom Zelandu, itd.

U večerašnjih 60 minuta slušate njegov nastup iz Bostona, u njegovom masnom, bezkompromisnom maniru, široka selekcija bass muzike. Prava poslastica za one koje vole malo masniji zvuk, velike beatove & distorziju.

 Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije