RBMA Radio Show - Desert Head

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Desert Head
Facebook / Desert Head
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate snimak nastupa Desert Head, snimljen u Cape Townu (JAR), u februaru 2017.

Desert Head, pravog imena Luc Veermeer, je mladi muzički producent i DJ koji dolazi iz Južnoafričke Republike. Važi za novu generaciju producenata sa juga Afrike koji svojim izdanjima i sound-om pomjeraju granice elektronske muzike. Dio je poznatog hiphop dueta "Christian Tiger School", kao i ekipe pod nazivom "Quit Safari Crew" koja je preraslu u izdavačku kuću sa fokusom na domaće mlade artiste. Spada među najinteresantnije artiste koji dolazi iz južne Afrike kada je u pitanju elektronska muzika.

U večerašnjih 60 minuta slušate snimak nastupa Desert Head, sa CTEMF Festivala u Cape Townu. Njegov set je teško opisati s obzirom da veoma uspješno "šeta" kroz različite muzičke pravce, ali je osnova uvijek hiphop i debeli bass. Od techna, housea, preko trapa, bass-a, hip hopa, ovaj će momak jednostavno pokrenuti svaki plesni podij. Zvuci moderne i plesne Afrike večeras na Radiu Sarajevu !

 Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije