RBMA Radio Show - Bearcat

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Bearcat
RBMA Radio Show / Bearcat
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate snimak nastupa Bearcat, snimljen na Bed-Stuy Function clubnightu u New Yorku, u maju 2017.

Bearcat, pravog imena Kerrie Ann Murphy, je DJ, producent, audio inžinjer i pro makeup artist koja dolazi iz New Yorka, USA. Karijeru je počela početkom 2000-ih, kao back vocal za mnoge njujorkške bandove, i nastupala širom planete, između ostalog na Glastonbury Festivalu, Readingu, Loveboxu, itd.

Godine 2008. počinje solo karijeru, kao dio fantasičnog ženskog kolektiva - Discwoman. Zajedno sa njima je također obišla planetu, nastupajući od Mexico City-ja, Parisa, Lodona, Berlina, Barcelone, itd. kao i gostovanja na Bolier Roomu, MoMa, RinseFM, Radar Radiju. Njen unikatni stil mixanja muzike i njena energija nikog ne ostavlja ravnodušnim.

U večerašnjoj emisiju slušate snimak njenog nastupa iz maja ove godine - široka lepeza modernih muzičkih pravaca i beatova, svježe izdatih traka kao i neke koje prvi put čujete, direktno sa klubske scene New Yorka.

 Tune in  - utorak 4.7. od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije