RBMA Radio Show - Medlar

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Medlar
RBMA Radio Show / Medlar
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate snimak nastupa Medlara, sa GOAT festivala u Indiji, snimljen u januaru 2017.

Medlar, pravog imena Ned Pegler, je muzički producent i DJ koji dolazi iz Londona, UK. Karijeru je zapravo počeo pod drugim imenom - Klic, pod kojim je 2010. izdao svoj prvi EP. Iako je pod ovim imenom izdao 3-4 EP-ja, od 2011. mijenja ime u Medlar pod kojim će ostati do danas.

Iste godine, pod novim imenom, potpisuje za "Wolf Music Recordings" izdavačku kuću, koji će lansirati njegovu karijeru u orbitu, i sa kojom će ostvariti ozbiljnu i dugoročnu saradnju. Pod ovom etiketom izdaje 9 EP-jeva i album prvijenac pod nazivom "Sleep". Ova izdanja će pobrati sjajne kritike širom planete i dovesti ga na mnoge svjetske bine i festivale.

Pored toga remixovao je artiste kao što su - Disclosure, Andreya Triana, Kon, Tensnake, Groove Armada, Glenn Astro, itd. U večerašnjem showu slušate njegov nastup iz Indije, super svježa selekcija disco & deep house zvukova, idealna za ljetne dane pred nama.

Tune in - uorkom od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije