RBMA Radio Show - Cohenbeats

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Cohenbeats
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate novi mixtape od Cohenbeats.

Cohenbeats, pravog imena Michael Cohen, je muzički producent i DJ koji dolazi iz Tel Aviva, Izrael. Karijeru je počeo još sa 17. godina kao dio lokalnog trojca Cohen@Mushon. Na lokalnoj hip hop sceni se nametnuo kao jedan od ponajboljih beatmakera, a zatim se 2011. preselio u Los Angeles, sa namjerom da svoju karijeru podigne na još veći nivo.

To mu i polazi za rukom, jer u LA-ju upoznaje Gaslamp Killer-a i Brainfeeder ekipu pod vodstvom Flying Lotusa, koji ga dodatno inspirišu i pomažu mu lansirati njegovu muziku široj publici. Kulminacija se desila potpisivanjem sa Stones Throw, i izdavanje njegovog prvog albuma "Daily Affirmations" u martu mjesecu ove godine.

Album je pobrao sjajne kritike, struke i publike, a u večerašnjem mixu slušate neke od traka sa tog albuma. Zapravo, ovaj mix je njegova selekcija sopstvenih uradaka i izdanja, u Cohenbeats unikatnom stilu.

Tune in - utorak, 6.6.2017.  od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije