Ratko Zjaca Nocturnal Four – Life On Earth

Radiosarajevo.ba
Ratko Zjaca Nocturnal Four – Life On Earth
Emisiju EUzičke razglednice možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu u subotu u 17 sati.

U današnjim EUzičkim razglednicama slušamo Life On Earth, album koji potpisuju Ratko Zjača Nocturnal Four. Hrvatski gitarista i kompozitor koji živi i radi Holandiji Ratko Zjača ovaj album snimio je sa saksofonistom Stefanom Bedettijem, Renatom Chicconijem na orguljama i čuvenim bubnjarem, dobitnikom nagrada Grammy i Oscar, Antoniom Sanchezom (Pat Metheny, Chick Corea, Gary Burton...).

Rođen u Zagrebu, Ratko Zjača je nakon završetka studija na Konzervatoriju u Rotterdamu, gdje je studirao jazz gitaru, kompoziciju i indijsku klasičnu muziku, nastavio usavršavanje na University School of Music u New Yorku. Od njegovih dosadašnjih radova pomenimo albume A Day in Manhattan iz 2000. (sa Reggieom Workmanom i Alom Fosterom) , Shades of Spirit iz 2004. (sa Stanislavom Mitrovićem) , Crossing the Border iz 2006. (s Johnom Patitucciem i Alom Fosterom), Continental Talk iz 2008. (sa Johnom Patitucciem, Steveom Gaddom i Randyjem Breckerom) i Beyond The Lines iz 2013. ( ZZ Quartet ).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije