Nicola Conte & Spiritual Galaxy – Let Your Light Shine On

Radiosarajevo.ba
Nicola Conte & Spiritual Galaxy – Let Your Light Shine On
Emisiju EUzičke razglednice možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu u subotu u 17 sati.

U današnjim EUzičkim razglednicama slušat ćemo album Let Your Light Shine On, novo izdanje koje potpisuje talijanski producent, gitarista, bandleader i DJ, Nicola Conte i vrsna ekipa internacionalnih muzičara pod imenom Spiritual Galaxy. Tu su vokalistice Bridgette Amofah, Zara McFarlane, Carolina Bubbico i Zoe Modica, Logan Richardson (alt saksofon), Magnus Lindgren (tenor saksofon i flauta), Theo
Croker (truba), Pietro Lussu (klavijature), Gianluca Petrella (trombon i Moog), Nduduzo Makhathini (klavijature)...

Album je sniman u Bariju i Johannesburgu za poznatu njemačku etiketu MPS RecordsNicola Conte i njegovi saradnici na ovom albumu prelaze granice od soula ka afro-jazzu i sviraju neki svoj "cosmic jazz". Konte je muzičarima ostavio slobodu u izražavanju i smatra da je ovaj album otvoreniji za ideje od njegovih prethodnih radova. Sve je snimano "uživo" sa minimum kasnijih nasnimavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije