Basia - Butterflies

Radiosarajevo.ba
Basia - Butterflies
Emisiju EUzičke razglednice možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu u subotu u 17 sati.

U današnjim EUzičkim razglednicama slušat ćemo album Butterflies, izdanje koje potpisuje poljska kantautorica i producentica Barbara Trzetrzelewska, poznatija kao Basia, pjevačica sa vokalnim rasponom od 3 oktave.

Basia je 80-ih godina imala uspjeha kao članica britanskog sastava Matt Bianco, a od 1986. kreće u solo karijeru sa sličnom muzikom - mješavinom popa i jazza sa latino utjecajima. Godine 2004. je učestvovala u ponovnom okupljanju originalne postave Matt Bianco i snimanju albuma Matt's Mood.

Butterflies je njen peti studijski album i dolazi nakon duže pauze i izdanja iz 2009. It's That Girl Again. Koautor i koproducent albuma je njen dugogodišnji saradnik (još iz vremena Matt Bianco), klavijaturista Danny White. Na 11 originalnih kompozicija Basia nas vodi kroz mješavinu raznih muzičkih stilova, a od gostiju tu su Mark Reilly, bivši kolega iz grupe Matt Bianco, i Chopin University Big Band.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije