Radio Italia: Torino, Maraton di Roma, i budući veliki koncerti u Italiji

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia: Torino, Maraton di Roma, i budući veliki koncerti u Italiji
Facebook / Torino

Emisija Radio Italia emitira se u suradnji s Ambasadom republike Italije u BiH u tri sedmična termina: srijedom u 12,10 i 17,00 i subotom u 16,00. 

Ovaj put malo više pričamo o Torinu, jednom od najpoznatijih gradova u Sjevernoj Italiji i glavnom gradu regije Pijemont. Neki od najklasičnijih italijanskih filmova snimani su na ulicama Torina, služeći kao savršen grad za najveći muzej kina u zemlji. Posjetioci mogu uživati u raznim emisijama na velikim ekranima unutar glavne izložbe; sve od najnovijih art-house izdanja ili nazad do klasika. Ako ste radoznali da vidite više, možete se popeti na vrh tornja u prozirnom liftu, što vam omogućava da vidite cijeli muzej i grad. Gosti mogu provesti cijeli dan idući od filma do filma. To je savršena destinacija za svakoga ko voli veliki ekran. Muzej je na adresi Via Montebello, 20, Torino, a ulaznica košta 10 eura.

Run Rome the Marathon 2024 je zakazan za 17. mart. 29. izdanje Maratona di Roma, koju mnogi hvale kao najljepši maraton na svijetu, održava se u nedjelju 17. marta 2024. Acea Run Rome the Marathon u dužini od 42 km počinje i završava se u blizini Koloseuma, obilazeći desetine znamenitosti na putu, od Rimskog foruma do Castel S. Angelo i Španskih stepenica. Paralelno sa glavnim događajem održava se netakmičarska zabavna trka „Stracittadina“ na 5 km u prostoru Circus Maximus i humanitarna štafeta Run4Rome.

Bosanac (22) poginuo u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj: Policija objavila detalje udesa

Bosanac (22) poginuo u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj: Policija objavila detalje udesa

Za sve vas koji volite ići na koncerte ovakve i onakve, evo nekoliko najava za koncerte u Italiji u narednim mjesecima. Idemo redom. 23. marta u Torinu Depeche Mode, a 28. i 30.marta u Milanu. 15. maja u Milanu na trgu Duomo, besplatan koncert Radio Italia Live, to svakako bude uvijek veliki spektakl sa puno imena talijanske muzike, Mahmood 17 i 18. maja Milano, 25.maja AC/DC u Reggio Emilia, Metallica 29. maja u Milanu. U junu, i to 28. i 29. u Genovi Biaggio Antonacci, John Legend 10. i 11. juna u Rimu i u Pompejima, Evanescence 12. juna u Milanu, i tako dalje. U julu je poznati Lucca Summer Festival izmedju ostalih i Smashing Pumpkins i mnogi drugi.

Na playlisti su ovaj put: Achille Lauro, BLANCO, Il Volo, SANTI FRANCESI, The Kolors, i Negramaro.

Voditelj je Faruk Čaluk, a producent Dino Ćatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije