Radio Italia: Torino, Maraton di Roma, i budući veliki koncerti u Italiji

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia: Torino, Maraton di Roma, i budući veliki koncerti u Italiji
Facebook / Torino

Emisija Radio Italia emitira se u suradnji s Ambasadom republike Italije u BiH u tri sedmična termina: srijedom u 12,10 i 17,00 i subotom u 16,00. 

Ovaj put malo više pričamo o Torinu, jednom od najpoznatijih gradova u Sjevernoj Italiji i glavnom gradu regije Pijemont. Neki od najklasičnijih italijanskih filmova snimani su na ulicama Torina, služeći kao savršen grad za najveći muzej kina u zemlji. Posjetioci mogu uživati u raznim emisijama na velikim ekranima unutar glavne izložbe; sve od najnovijih art-house izdanja ili nazad do klasika. Ako ste radoznali da vidite više, možete se popeti na vrh tornja u prozirnom liftu, što vam omogućava da vidite cijeli muzej i grad. Gosti mogu provesti cijeli dan idući od filma do filma. To je savršena destinacija za svakoga ko voli veliki ekran. Muzej je na adresi Via Montebello, 20, Torino, a ulaznica košta 10 eura.

Run Rome the Marathon 2024 je zakazan za 17. mart. 29. izdanje Maratona di Roma, koju mnogi hvale kao najljepši maraton na svijetu, održava se u nedjelju 17. marta 2024. Acea Run Rome the Marathon u dužini od 42 km počinje i završava se u blizini Koloseuma, obilazeći desetine znamenitosti na putu, od Rimskog foruma do Castel S. Angelo i Španskih stepenica. Paralelno sa glavnim događajem održava se netakmičarska zabavna trka „Stracittadina“ na 5 km u prostoru Circus Maximus i humanitarna štafeta Run4Rome.

Evo šta bi vam se moglo desiti ako svaki dan pojedete dva kivija prije spavanja

Evo šta bi vam se moglo desiti ako svaki dan pojedete dva kivija prije spavanja

Za sve vas koji volite ići na koncerte ovakve i onakve, evo nekoliko najava za koncerte u Italiji u narednim mjesecima. Idemo redom. 23. marta u Torinu Depeche Mode, a 28. i 30.marta u Milanu. 15. maja u Milanu na trgu Duomo, besplatan koncert Radio Italia Live, to svakako bude uvijek veliki spektakl sa puno imena talijanske muzike, Mahmood 17 i 18. maja Milano, 25.maja AC/DC u Reggio Emilia, Metallica 29. maja u Milanu. U junu, i to 28. i 29. u Genovi Biaggio Antonacci, John Legend 10. i 11. juna u Rimu i u Pompejima, Evanescence 12. juna u Milanu, i tako dalje. U julu je poznati Lucca Summer Festival izmedju ostalih i Smashing Pumpkins i mnogi drugi.

Na playlisti su ovaj put: Achille Lauro, BLANCO, Il Volo, SANTI FRANCESI, The Kolors, i Negramaro.

Voditelj je Faruk Čaluk, a producent Dino Ćatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije