Radio Italia: Glavne pjesme Sanremo festivala 2024

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia: Glavne pjesme Sanremo festivala 2024
Facebook / Angelina Mango

Emisija Radio Italia emitira se u suradnji s Ambasadom republike Italije u BiH u tri sedmična termina: srijedom u 12,10 i 17,00 i subotom u 16,00. 

Završen je 74. Festival talijanske kancone u San Remu, u subotu 10. februara. Bilo je lijepo, raspjevano, na momente emotivno, na momente napeto - sve u svemu kao i obično festival pun emocija, ovakvih i onakvih.

Za najbolju pjesmu su glasali novinari u Sali za štampu, novinari radio stanica kao i gledaoci putem televotinga. Uz napomenu da je televoting poprilično štekao zadnje dvije noći. Bilo je gotovo sigurno da će glasovima televotinga pobijediti mladi Goelier koji dolazi iz Napulja i koji je svoju pjesmu odpjevao na napolitanskom dijalektu te pobijedio u večeri dueta koja je bila u petak navečer, uz strašno negodovanje publike u dvorani Aristona.

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

A uz sve polemike i negodovanja nakon 5 festivalskih dana, odnosno večeri, stigla je i finalna noć kada su, svakako, imajući svog favorita, svi bili sigurni da će, ako ne pobijedi Goelier uz pomoć glasova televotinga, pobijediti Annalisa. U konačnom poretku Annalisa je ipak morala da se zadovolji sa trećom pozicijom. Pjevala je pjesmu Sinceramente i već je uveliko na mnogim top listama radio stanica u Italiji kao i na većini platformi ubjedljivo prva.

Pobjedu je odnijela mlada Angelina Mango sa pjesmom La Noia. Na sceni Aristona su u toku festivala prošli mnogi gosti kako domaći tako i strani. Eros Ramazzotti je proslavio 40 godina od kako je pobijedio prvi puta i to u kategoriji mladih sa pjesmom Terra Promessa. I on je na kraju poslao lijepu poruku i poziv za zaustavljanje krvoprolića i ubijanje djece. Gigliola Cinquetti takodjer, slavila je 60 godina svoje pjesme Non ho l'eta i svoje pobjede na San Remu ali i eurosongu iste godine. Drugu noć Sanrema specijalni gosti su bili i američki glumci , ovaj put u ulozi pjevača, John Travolta i Russell Crowe.

Na playlisti su ovaj put: Angelina Mango, Geolier, Annalisa, Ghali, Irama, Mahmood, Fiorella Mannoia i Maninni.

Voditelj je Faruk Čaluk, a producent Dino Ćatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije