Radio Italia: Počeo je ovogodišnji Sanremo festival!

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia: Počeo je ovogodišnji Sanremo festival!
Arhiv / Festival Sanremo

Emisija Radio Italia emitira se u suradnji s Ambasadom republike Italije u BiH u tri sedmična termina: srijedom u 12,10 i 17,00 i subotom u 16,00. 

Počeo je 74.Festival talijanske kancone u San Remu, sinoć 6. februara. Ako emisiju slušate u subotu, tada je veliko finale kada ćemo saznati i pobjednika ovog izdanja festivala. Ariston je sinoć zablistao, popalio svoja svjetla i poželio dobrodošlicu za svih 30 pjesama i njihovih izvodđača.

Večeras drugu noć festivala slušamo 15 od njih, sutra narednih 15. Petak je kao i prethodnih godina rezervisan za duete i nek drugačije pjesme, talijanske i strane i u subotu je dakle veliko finale. Sve o tome kako je bilo i šta se dešavalo slušajte naredne sedmice, dok se sve završi, a danas krenimo malo kroz istoriju ovog festivala.

Na playlisti su ovaj put: Domenico Modugno, Gigliola Cinquetti, Eros Ramazzotti, Laura Pausini, Andrea Bocelli, Elisa, i Marco Mengoni.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Voditelj je Faruk Čaluk, a producent Dino Ćatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije