Radio Italia predstavlja: Tiziano Ferro

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia predstavlja: Tiziano Ferro
oficijelna fotografija / Tiziano Ferro

Praznično izdanje emsije Radio Italia danas je posvećeno jednom od rijetkih popularnih italijanskih pjevača koji svoju karijeru nije započeo na festivalu Sanremo.

To je Tiziano Ferro, jedan od najprodavanijih talijanskih pjevača koji je do 2015. godine prodao je preko 15 miliona albuma u svijetu. 

Pjesmu Perdono izdao je u junu 2001. kao najavu albuma Rosso relativo a sa istom pjesmom je automatski osvojio mnoge svjetske top hit liste. 

Tiziano Ferro je dobitnik je mnogobrojnih nagrada na svjetskom nivou kao što su Billboard Latin Music Awards, European Border Breakers Awards, MTV Europe Music Awards, MTV Awards, Nickelodeon Kids' Choice Awards, Premio italiano della musica, Premio Videoclip Italiano, World Music Award i mnoge druge.

U emisji Radio Italia govorimo i o sedmici italijanske kuhinje koja je upravo u toku. 

Emisiju za sve koji vole italiju slušajte svake srijede u 12,10 i reprizno u 17,00, te subotom u 16,00. Emisija se takođe emitira i na mreži radio stanica iz BiH: Radio Kameleon, Free Radio Prijedor i RTV Zenica 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije