Radio Italia poziva srednjoškolce: Prijavite se na festival San Remo mladi BiH

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia poziva srednjoškolce: Prijavite se na festival San Remo mladi BiH
Arhiv / Vremeplov festivala San Remo u emisiji Radio Italia

Mnogo novosti vezano je uz današnju emisiju Radio Italija. 

Porodici radio stanica koji prenose ovu emisiju, od dana se pridružio i Hard Rock Radio iz Banja Luke. Želimo im dobrodošlicu! 

Uz voditelja emisije Faruka Čaluka i producenta Dinu Ćatovića, danas slušamo najljepše pjesme s festivala San Remo iz perioda 1970 - 1972. 

Bilo je to vrijeme čestih protesta i štrajkova u Italiji, što je razlog da su se na televiziji masovno proizvodili show programi - da građane odvrate od problema. A na festivalu i dalje lušamo obilje dobre muzike, i pratimo skandale i rasprave ko je bolji, ko više zaslužuje nagrade i tako dalje... baš kao i danas. 

Ovogodišnji 71. po redu Festival San Remo počinje za manje od sedam dana i trajat će od 2. do 6. marta 2021. 

Pratite Emisiju Radio Italija, srijedom u 12,10 i reprizno u 17,00 i subotom u 16,00. 

U emisiji Radio italia objavljujemo i saopćenje Ambasade Italije, koja poziva mlade ljude koji vole muziku, da se prijave na jedan zanimljiv festival: 

Pozivamo sve srednjoškolce BiH da se prijave na amatersko, nagradno Muzičko takmičenje „San Remo mladi BiH“, u organizaciji JU Prva gimnazija Sarajevo i Ambasade Italije u Sarajevu, koje će se održavati istovremeno s Festivalom San Remo (2-6. marta 2021.). Takmičenje je prvenstveno namijenjeno učenicima koji izučavaju italijanski jezik, ali je otvoreno za sve srednjoškolce. 

Za prijavu, potrebno je dostaviti kratki video-uradak predstavljanja (u trajanju od max 60'), zajedno s video-uratkom interpretacije jedne italijanske pjesme. Video-uratci bit će objavljeni na službenoj FB stranici Ambasade @ItalyinBiH. Stručni žiri će odlučivati o pobjednicima. Nagrada je predviđena za tri prvoplasirana izvođača. Jedna specijalna nagrada bit će dodijeljena za uradak kojem FB publika dodijeli najviše likeova.

Rok za dostavljanje video-kandidatura je nedjelja 28.02. do 24:00h. Materijali se dostavljaju uz wetransfer na mail italia.bih@gmail.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije