Na 90,2 / Radio Italia danas vas vodi u Trst

15. 04. 2020. u 10:18:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 51

Grad koji u sebi sjedinjuje srednjeevropsku tradicijui mediteran - to je prelijepi Trst, u koji vas danas vodimo u emisiji Radio Italia. 
 
Pripradnici srednje generacije sjećaju se Trsta kao odredišta za kvalitetnu kupovinu, ali to je grad koji nudi predivne šetnje, dvorac Miramar, plažu Barcola, kafeterije u kojima možete popiti odličan kapućino ili aperitivo. Sve to u prelijepu italijansku muziku.  
 
Emisiju "Radio Italia" pokrenuo je Radio Sarajevo u suradnji s Ambasadom Republike Italije u našoj zemlji. Namijenjena je svima koji vole Italiju, a osim italijanske muzike, govorimo o umjetnosti, kulturi, jeziku, kuhinji i putujemo.  
 
Emisiju na italijanskom i bosanskom jeziku vodi Faruk Čaluk, novinar i veliki poznavalac Italije, u kojoj je živio i kojom je putovao godinama.  
  
Jedan od ciljeva emisije je ponuditi priliku za obraćanje Italijanima u Bosni i Hercegovini i bosanskohercegovačkim stanovnicima naklonjenim Italiji koji će moći govoriti o svojim iskustvima i uputiti svoje zahtjeve putem e-mail adrese [email protected] ili na twitter account talijanske ambasade @italyinbih. 
 
Emisija se emitira srijedom u 12,10, a reprizni termini su srijeda u 17,00 i subota u 16,00 na 90,2 FM - Radio Sarajevo, odnosno putem web streaminga: https://radiosarajevo.ba/slusaj 
 
Od ove sedmice, emisiju preuzima i mreža radiostanica u BiH koju čine Radio Kameleon Tuzla i Radio Gradska mreža Mostar.  
 
Prethodne emisije poslušajte na na podcastu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA