Radio Italia: Che tempo fa? O ljetu Sv. Martina, pasti Bolognese i drugim zanimljivostima

0
Radioasarajevo.ba
Radio Italia: Che tempo fa? O ljetu Sv. Martina, pasti Bolognese i drugim zanimljivostima
Radioasarajevo.ba / Ambasador Marco di Ruzza ugostio je delegaciju Radija Sarajevo

I ove sedmice slušajte emisiju Radio Italia uz koju svake sedmice odlazimo na radijsko putovanje na Apeninski poluotok. 

Za Italijane kažu da su među najmuzikalnijim nacijama na svijetu, a to iznova dokazuju njihove pjesme koje su ukras svakog radijskog programa. Ako se ovome dodaju i zanimljive priče iz zemlje koja ima čak 58 znamenitosti na UNESCO listi svjetske baštine, te na stotine drugih turističkih atrakcija, zaključak je da je Italija neiscrpna tema. 

Sve to nas je vodilo u dogovorima s Ambasadom Italije koja već petu sezonu podržava emisiju Radio Italia. Prije nekoliko dana, to smo ozvaničili i potpisivanjem ugovora. 

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Ambasador Italije u Bosni i Hercegovini nj.e. Marco di Ruzza ugostio je delegaciju Radija Sarajevo te svojim prisustvom uveličao potpisivanje ugovora. 

Ljeto sv. Martina u Italiji
Radioasarajevo.ba: Ambasador Marco di Ruzza ugostio je delegaciju Radija Sarajevo
Ambasador Marco di Ruzza ugostio je delegaciju Radija Sarajevo
Radioasarajevo.ba: Ambasador Marco di Ruzza ugostio je delegaciju Radija Sarajevo

U trećoj ovosezonskoj emisiji govorimo o zanimljivoj klimatskoj pojavi kod nas poznatoj kao "Miholjsko ljeto" odnosno, kako to Italijani kažu "L'estate di San Martino". To je naziv kojim se označava mogući jesenji period u kojem nakon prvih hladnoća nastupaju klimatski uvjeti lijepog vremena i relativne topline.

A naučit ćemo i novu frazu kojom započinjemo svaki razgovor o vremenu - Che tempo fa? A za gurmane smo pripremili novi recept za pastu koji dolazi iz Bologne

Emisija Radio Italia na programu je srijedom u 12,10 i reprizno u 17,00 i subotom u 16,00. 

Voditelj Faruk Čaluk i producent Dino Ćatović svake sedmice pripremaju miks dobrih italijanskih pjesama i zanimljivosti iz ove zemlje. Emisija Radio Italila, u suradnji s Ambasadom Italije u Bosni i Hercegovini, osim na Radiju Sarajevu može se slušati i na pet lokalnih radio stanica širom BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije