Danas slušajte 3. emisiju 'Brasil je sa S': Jer S je i Samba

1
Radiosarajevo.ba
Danas slušajte 3. emisiju 'Brasil je sa S': Jer S je i Samba
oficijelna fotografija / Alcione

Emisija “Brasil je sa S” danas je posvećena ritmu koji je sinonim za Brazil: Samba

Ovaj muzički žanr svoje korijene vuče iz afričkih ritmova i plesova, a svoje začetke ima u urbanim afro-brazilskim dijelovima Rio de Janeira, početkom 20. stoljeća. Svoj procvat samba doživljava na karnevalu, kada paradiraju i predstavljaju se mnogobrojne škole sambe.

Ali samba ne traje samo tri karnevalska dana u Riju, već cijelu godinu. Nalazimo je u  tavernama i plesnim kućama koje se na portugalskom nazivaju gafieiras. Samba je tradicija, to je kulturni identitet  i velika strast Brazilaca. 

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Domaćica emisije Maja Milinković u trećoj po redu emisiji "Brasil je sa S" vodi vas kroz najljepše primjere brazilske sambe. 

Jedna od pjesama koje ćemo čuti je Não deixe o Samba Morrer (Ne dozvoli da Samba umre), u izvedbi brazilske interpretatorke Alcione koju možemo nazvati Arethom Franklin Sambe. 

U saradnji s Ambasadom Brazila u BiH

Emisija se emitira na Radiju Sarajevo, utorkom u 12,10 i reprizno u 17,00, te nedjeljom u 16,00, a realizuje se u saradnji s Ambasadom Brazila u Sarajevu.  

Ovom prilikom, ambasada Brazila vas poziva da pogledate devet brazilskih filmova na Pravo Ljudski Film Festivalu, koji će se održati od 1. do 17. decembra. Više informacija o brazilskom kinematografskom programu pratite na portalu Radiosarajevo.ba i na www.pravoljudski.org.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije