'Brasil je sa S': Nova emisija Radija Sarajevo uz Maju Milinković

Radiosarajevo.ba
'Brasil je sa S': Nova emisija Radija Sarajevo uz Maju Milinković
Jose Frade / Maja Milinković

Svi najbolji ritmovi i najstrasnije melodije najveće države na južnoameričkom kontinentu naći će se u novoj emisiji na Radiju Sarajevo. 

"Brasil je sa S" je sedmična emisija koju realiziramo u suradnji i uz podršku Ambasade Brazila u Bosni i Hercegovini.

Tim povodom, NJ.E. ambasador Lineu De Paula kaže

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

"Zadovoljstvo mi je predstaviti seriju radio emisija o brazilskoj muzici u produkciji Ambasade Brazila u Sarajevu i Radio Sarajeva. Kao što sigurno znate, Brazil je velika zemlja bogata muzikom i drugim oblicima umjetnosti. U emisiji  “Brasil sa S” slušat ćete različite muzičke žanrove kao što su bossa-nova, samba, rok, pop i elektro, između ostalih. Svaka emisija će biti posvećena jednom aktuelnom ili starijem brazilskom muzičkom stilu kako bi slušatelji mogli doživjeti djelić neizmjernog bogatstva i kvaliteta brazilske muzike. Tokom ovih zimskih dana, pozivam vas da tri puta sedmično otputujete u Brazil uz njegovu muziku, kroz sjajno partnerstvo Ambasade Brazila i Radija Sarajevo", poziva nas ambasador.

U narednih deset sedmica, kroz muzičke meridijane Brazila vodit će nas karizmatična Maja Milinković. Ovu kantautoricu do sada smo znali kao poznavateljicu portugalske muzike, ali sada ćemo je upoznati u novoj ulozi koja joj jednako dobro stoji. 

Emisiju "Brasil je sa S" slušajte svakog utorka u 12,10, te reprizno u 17,00 i nedjeljom u 16,00 na 90,2 ili putem web straminga.

Maja Milinković i ambasador Brazila Lineu Pupo De Paula - undefined

Radiosarajevo.ba: Maja Milinković i ambasador Brazila Lineu De Paula

Uskoro i filmovi iz Brazila

"Takođe mi je zadovoljstvo pozvati vas da pogledate brazilske filmove na Festivalu Pravo Ljudski, koji će se održati u decembru ove godine. Mi u Ambasadi Brazila također pripremamo nekoliko dana brazilskih filmova za februar 2022., pa budite u toku kako biste saznali o datumima kino sesija", najavio je ambasador Brazila u BiH, NJ.E. Lineu De Paula

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije