Fadolinka / Maja Milinković ogrnula Lisabon i Zagreb 'Kaftanom Duše'

19. 10. 2021. u 16:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Sarajevska kantautorica Maja Milinković poznata je po tome što uspješno kombinuje muzičke tradicije Bosne i Portugala - sevdalinku i fado.

Nedavno je objavila svoj treći album Kaftan D'Alma u prevodu Kaftan Duše, kojeg je, nakon promocije u Sarajevu, uspješno predstavila na koncertima u Lisabonu i Zagrebu.

Kaftan Duše je album napisan u vrijeme pandemije koji metaforički oslikava emocije koje svaka duša "oblači" i u kojima se svako može pronaći, kaže Maja za svoj album.

Pjesme "Suša" , "Luda vodo stani, stani" "Mistério" "Não te rendas", samo su neke iz Majinog autorskog opusa koje se nalaze na albumu. 

Maja Milinković - undefined

Rodolfo Contreras : Maja Milinković

Nakon promocije u Sarajevu na SFF/u, album je premijerno predstavljen u Fado Muzeju u Lisabonu i na zagrebačkom festivalu "Ja BiH.. 5 dana Sarajeva u Zagrebu", koji je proslavio 10-u obljetnicu postojanja i svečano zatvoren Majinim koncertom na zagrebačkoj špici.

U Lisabonu, pred punim auditorijem Fado Muzeja, Maju su pratili portugalski muzičari Luis Coelho, Carlos Viçoso i Carlos Menezes. 

U zagrebu je uz Maju nastupio bosanskohercegovčaki gitarista Mirza Hatunić.

Maja Milinković - undefined

Foto:Croatia Records: Maja Milinković


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA