Brasil je sa S danas predstavlja: Moderna samba

0
Radiosarajevo.ba
Brasil je sa S danas predstavlja: Moderna samba
Printscreen / Malu Magalhaes

I ovog utorka nastavljamo naše sedmično putovanje u Brazil, kroz emisiju Brasil je sa S. Putujemo brodom na valovima Radio Sarajeva, uz posadu Ambasade Brazila i voditeljicu emisije Maju Milinković.

Do sada smo već imali priliku upoznati se sa raznolikošću brazilske muzike, od Sambe do Bossa Nove, od Rocka preko elektronske muzike ili od Funka do MPB (Popular Brazilian Music). Ali još nismo sve čuli!

Zato se danas vraćamo na Sambu, ne onu tradicionalnu, već modernu sambu. To su kompozicije savremenih umjetnika koje Sambi dodaju „vibru XXI“ stoljeća, uvođenjem elektronskih instrumenata ili davanjem intimnijeg tona. Na taj način daju snagu klasičnoj sambi, učvršćujući ovaj brazilski muzički stil koji je tu da ostane u historiji svjetske muzike. 

Emisiju Brasil je sa S slušajte svake sedmice na Radiju Sarajevo na 90,2 FM, utorkom u 12,10 i reprizno u 17,00 i nedjeljom u 16,00.


Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije