Ane Brun – Live at Berwaldhallen

Radiosarajevo.ba
Ane Brun – Live at Berwaldhallen
0 / Ane Brun
Emisiju EUzičke razglednice možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu u subotu u 17 sati.

U današnjim EUzičkim razglednicama slušamo album Ane BrunLive at Berwaldhallen, rezultat saradnje norveške pjevačice koja živi i radi u Švedskoj Ane Brun i Simfonijskog orkestra švedskog radija kojim je dirigovao Hans Ek. Ane Brunvoll rođena je 1976. u Moldeu, Norveška, u mladosti je živjela u Barceloni, Oslu i Bergenu gdje je studirala i počela pisati pjesme. Nakon što je 2001. preselila u Švedsku počinje ozbiljnije da se bavi muzikom, a već njen debi album iz 2002. postiže uspjeh i Brunova kreće na evropsku turneju. Slijedi serija uspješnih albuma od kojih izdvajamo Changing of the Seasons iz 2008. i It All Starts with One ( 2011.) Posebno mjesto u njenoj karijeri ima saradnja sa legendarnim Peter Gabrielom na njegovom alumu New Blood (2011.) i turneja koja je uslijedila.

Na svom novom albumu uz pratnju Simfonijskog orkestra švedskog radija kojim je rukovodio Hans Ek (poznat po orkestracijama muzike za filmove Right One In i In a Better World) ova vanserijska pjevačica pored svojih poznatih pjesama izvodi i kompozicije iz repertoara Björk (Joga), Beyoncé (Halo), Mercedes Sose (Alfonsina Y El Mar )...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije