The Killers na Radio Sarajevu

Radiosarajevo.ba
The Killers na Radio Sarajevu
Facebook / The Killers
Došlo je vrijeme da i popularnom sastavu iz Las Vegasa posvetimo vikend na Radio Sarajevu.

The Killers su krajem ovog mjeseca objavili album Imploding The Mirage, koji je pobrao simpatije kritike koja mu je dala i najveće ocjene.

Sadašnji frontmen Kilersa, Brandon Flowers, napušta synth-pop sastav Blush Response jer ne želi s njima odseliti u Los Angeles, a potom se javlja na oglas gitariste Davida Keuninga kojim se poziva zainteresirane u rock bend inspiriran Oasisom, The Cureom, New Orderom i The Smithsima. Brzo su shvatili da dijele iste interese, a nakon što su našli i basistu i drugog gitaristu, počinju karijeru kao The Killers.

U Velikoj Britaniji su postali poznati jako rano, nakon što ih je otkrio uticajni muzički magazin NME, hvaleći njihove žive nastupe, a sastav postaje još poznatiji izlaskom debi-albuma Hot Fuss 2004. godine.
Prvi singl s albuma, Somebody Told Me, postaje instant-hit, praćen još uspješnijim Mr. Brightside. Album je postao omiljen kod publike, no dočekan s oprečnim reakcijama kritičara, možda zasićenih naglim preporodom zvuka '80-ih u muzici.

The Kilers nastupaju i sa čuvenim U2 na njihovoj evropskoj turneji Vertigo. Ime The Killers potiče iz spota Crystal benda New Order, gdje članovi ove grupe glume imaginarni bend na sceni dok na bubnju piše ime izmišljenog benda - The Killers.

Svih pet sudijskih izdanja Kilersa bili su na prvoj poziciji najprodavanijih u vrijeme izlaska, a svirali su i punili u više navrata najveća koncertna mjesta - Madison Square Garden, Wembley, te Glastonbury Festival.
Brandon Flowers je također imao dva uspješna solo albuma - Flamingo i The Desired Effect.

Novi album The Killers su objavili 21. avgusta, i on je prvi bez učešća gitariste i osnivača Davida Keuninga, koji sa bendom ne svira od 2017. godine, kada je uzeo vrijeme da "malo odmori" i provodi više vremena s porodicom. David je objavio prošle godine svoj solo album Prismism, a izjavio da se nada da će on i Kilersi opet sarađivati.

Sastav The Killers i njihove hitove slušamo češće ovog vikenda na Radio Sarajevu. Uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije