The Weeknd na Radio Sarajevu

Radiosarajevo.ba
The Weeknd na Radio Sarajevu
0 / The Weeknd

Abel Makkonen Tesfaye iz Toronta, poznat je kao The Weeknd. Ovaj kanadski autor, tekstopisac i producent krajem 2010. godine Tesfaye je postavio nekoliko pjesama na YouTube pod nazivom The Weeknd, i od tada je njegov uspon krenuo munjevitom brzinom. Trenutno je jedan od najpopularnijih i najuspješnijih umjetnika.

Njegov drugi album, Beauty Behind the Madness postao je njegov prvi No.1 album na Billboard 200 ljestvici, uključujući singlove The Hills i I Can't Feel My Face. Njegove pjesme su istovremeno držale prva tri mjesta na Billboard Hot R&B Songs ljestvici, čime je postao prvi pjevač kojem je to uspjelo. Osvojio je brojne nagrde, među njima i tri Grammyja, osam Billboard nagrada i devet Juno Awards.

Sarađivao je sa Drakeom, Lanom Del Rey, Daft Punkom, Nicki Minaj i brojnim drugim kolegama i kolegicama, a krajem marta 2020. godine objavio i svoj novi album After Hours.

Ove subote i nedjelje češće ćemo slušati njegove hitove na talasima Radio Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije