The Heavy – Since You Been Gone

Radiosarajevo.ba
The Heavy – Since You Been Gone
Facebook / The Heavy
U posljednjoj sedmici 2016-te godine podsjećamo na neke od najpopularnijih singlova koje smo slušali na Radio Sarajevu u okviru RSA Singl premijera.

Pjesma How You Like Me Now iz 2009. godine, koja je korištena u medijima na razne načine, je vjerovatno najlakši način da se sjetite benda The Heavy koji je do ove godine bio na gotovo 4-godišnjoj “pauzi“. Veliki broj uglavnom, blago rečeno, neprijatnih događaja u životima Kelvina Swabya i Daniela Taylora, glavnih kompozitora i tekstopisaca u ovom kvartetu, bili su glavna inspiracija za novi album. U februaru su objavili singl Since You Been Gone kao najavu četvrtog albuma Hurt & the Merciless koji je zvanično izašao 1. aprila za legendarni Ninja Tune. Uslijedila je velika turneja i nastupi na mnogobrojnim festivalima, a jedan od takvih je trebao biti i na INmusic festivalu u Zagrebu, međutim samo nekoliko sedmica prije su morali otkazati nastup. Britanski soul-rock bend iz Batha je sigurno jedna od svijetlih tački svjetske muzičke produkcije u 2016-oj godini, a Since You Been Gone jedna od najčešće puštanih pjesama na 90,2 MHz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije